lauantai 8. syyskuuta 2012

Itsenäistä elämää

Näyttelypäivän jälkeen olen saanut olla vain ja lomailla. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että pidemmän päälle sekin alkaa olla vähän tylsää, kun ei ole omaa kaveria jonka kanssa rapsutella ja kirmailla. Naapurihevoset näkyy kyllä ja ne kiltisti pitävät vahtia kun minä otan torkut, mutta se ei ole ihan sama asia. Välillä koitan jopa saada Omaa ihmistä leikkimään ja ravaan isona ja mahtavana perässä. Pari kertaa se on tuottanut tulostakin, ja Oma ihminen on juossut mukanani, tai ainakin sen verran, että minä saan hyvän syyn laukata ympäri tarhaa. Välillä tosin kesken leikkilaukankin pitää pysähtyä aidan viereen ihmettelemään, mikseivät Naapurihevoset innostu leikkimään meidän kanssamme.

Aina ei jaksa poseerata
Yhtenä päivänä kävimme kävelemässä Oman ihmisen kanssa pitkin metsää. Siellä oli kapeita polkuja, paljon oksia ja kuoppia mitä piti väistellä ja yksi iso kivi, jonka päällä jalka lipsahti niin, että loppumatka piti kulkea ihan vainukoirana ja katsella, mihin sitä jalkansa asettelisi. Vainukoiraksi Oma ihminen tosin alkoi kutsua minua jo aikaisemmin, kun jokainen toisten hevosten jättämä läjä piti nuuhkia läpi ja tarkistaa, keitä siellä oli aikaisemmin kulkenut. Takaisintulomatkalla menimme ohi siitä hassusta rakennuksesta, joka talvella aina hurisee niin että täytyy pysähtyä miettimään, kannattaako sen ohi mennä ollenkaan. Nyt sen ikkunoista näkyi tanssivia ihmisiä ja se näytti niin omituiselta, että melkein piti pysähtyä ihmettelemään, mutta kävelin sitten kuitenkin Oman ihmisen perässä ohi. Ja hyvä että menin, koska sen jälkeen pääsin vielä hetkeksi syömään ruohoa aitan eteen ennen kuin molemmilla meni hermot meidät ympäröivään itikkalaumaan ja minut vietiin tarhaan ja sain taas lisää itikkamyrkkyä turkkiini.
Oma ihmiseni sai rakennearvosteluni kirjattua videolta. Hippos oli minusta seuraavaa mieltä: Hyvin kehittynyt, saisi olla suurilinjaisempi, hyvä rotu- ja tammaleima. Ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen mutta lyhyt kaula, lyhyt pysty lapa. Hyvä säkä ja syvyys, pitkä lanne ja lyhyt lautanen rungossa. Jaloissa hyvä luusto, jalat ovat selväpiirteiset, oej hajavarpainen. Käynti on irtonaista, matkaavoittavaa mutta se saisi olla jäntevämpää. Raviliikkeet ovat kevyet ja melko lennokkaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti