sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Takajalkojen metsästystä

Tammikuulta 2016. Mitkä takajalat?
Tarvitsen ehdottomasti kuvaajan useammin tallille mukaan,
ratsastuskuvia tuntuu olevan lähes mahdotonta löytää!
Talvikelit ovat täällä taas. Joka toinen päivä on parikymmentä pakkasastetta, joka toinen päivä kaksi plussa-astetta. Teiden ja kentän pohjat ovat vastaavassa kunnossa. Onneksi on maneesi. Pimeä ja työkiireet kuitenkin saavat omankin keskittymisen rakoilemaan, ja hevonenhan ei tee mitään, ellei erikseen pyydä. Ratsastus menee helposti hölkkäilyksi, mutta välillä täytyy koittaa ryhdistäytyä. Yksi päivä päässäni alkoi soida seuraava (lastenlaulun sävelellä):


Missä on takajalat, missä on takajalat
Tallissa ne, tallissa ne

Tähän väliin kuuluisi kai se "mitä sulle kuuluu? kiitoksia hyvää" -osio, mutta sitä ei alitajunta suostunut sanoittamaan. Jatkoin siis takajalkojen aktivointia. Mielessään hyräily tuo muuten yllättävästi tahtia raviin ja on hauskempaa, kuin pelkkä yksi-kaksi-yksi-kaksi-hokema, mikä toki toimii sekin. Ääneen laulaminenkin varmaan toimisi (ja rauhoittaisi hengityksenkin sopivasti), mutta maneesissa säästyy pitkiltä katseilta, jos lauleskelee vain päänsä sisällä.

Muistahan takajalat, muistahan takajalat
Löydätkö ne? Löydätkö ne?

Mitä niille kuuluu? Mitä niille kuuluu?
Missä ne on? Missä ne on? 

Aikansa kun yrittää, niin alkaahan se hepo lyhenemään ja nousemaan pois etuosaltaan. Silti joka kolmas askel täytyy muistuttaa, että "Hienoa, mahtavaa! Jatketaan silti!"

Muistahan takajalat, muistahan takajalat
Muistatko ne? Muistatko ne?

Syyskuulta 2016. Siellä ne on, jossain lähimailla. Vielä kun
ratsastaja oppisi istumaan.
Kun tarpeeksi keskittyy ja jaksaa vahtia pilkkua, niin alkaahan se sujua, useimmiten. Ikävä sellainen hevonen, joka ei suorita täysillä, jos itse keskittyy vain 30-prosenttisesti, eikös? Mutta tässäkin asiassa kova työ useimmiten palkitaan. (päivästä riippuen työn ja tuloksen suhde toki vaihtelee)

Missä on takajalat, missä on takajalat
Löysin jo ne! Löysin jo ne!

Sitten vain metsästämään samaa fiilistä seuraavallakin kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti